Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste domowe drożdżówki,doskonałe do kawki,i na drugie śniadanie do pracy,szkoły
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17352
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 349
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 4144
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 135
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 214
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 122
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17352
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 349
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 4144
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 135
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 214
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 122
Składniki
Zagniatamy ciasto:margarynę siekamy z maką dodajemy jajka i drożdże wymieszane ze śmietaną i cukrem,wszystko razem zarabiamy i wstawiamy do lodóki na ok. 30 minut.Następnie ciasto dzielimy na 4 części ,każdą część wałkujemy cienko na długi prostokąt smarujemy dżemem , zwijamy w roladę i kroimy nożem na małe kawaki.Drożdżówki układamy niezbyt ciasno(żeby sie nie pokleiły) na wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blaszce,smarujemy wierzch roztrzepanym jajkiem ,pieczemy ok.20 minut w 180 stopniach.Upieczone opruszamy cukrem pudrem.Życzę smacznego.
Uwaga:zamiast śmietany ja nieraz używam wiejskiego odstanego mleka i zbieram z wierzchu niepełną szklankę ,też wychodzą wtedy pyszne.