Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini pączki z piekarnika to super smakołyki dla dzieciaków i dorosłych.
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72201
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 524
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15562
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3401
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72201
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 524
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15562
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3401
Składniki
Mleko lekko podgrzewamy aby było ciepłe, mieszamy z drożdżami i cukrem. Odstawiamy na 15 minut aż drożdże zaczną pracować. Masło rozpuszczamy i studzimy. Mąkę przesiewamy do miski dodajemy pozostałe składniki i rozczyn. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy na około 1,5 godziny przykryte ściereczką. Ciasto wałkujemy na około 2 cm wykrawamy kieliszkiem kółeczka. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę posypaną mąką. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Upieczone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)