Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedługo Tłusty Czwartek, czas więc na wypróbowanie nowych przepisów na pączki. Zwłaszcza, że te tradycyjne są czasochłonne i nie zawsze wychodzą. Za to te malutkie – takie na raz, są bardzo proste w przygotowaniu i przede wszystkim szybkie. A w smaku – pychotka!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8584
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7083
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4831
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327638
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8584
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7083
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4831
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327638
Składniki
Wszystkie składniki wkładamy do miski i dokładnie miksujemy. Ciasto jest dość kleiste, nasze pączki możemy robić więc na dwa sposoby - posypując dłonie mąką kształtujemy malutkie pączki lub możemy nakładać je na rozgrzany olej łyżką. Na głębokiej patelni lub w rondlu rozgrzewamy bardzo mocno olej (czy olej jest odpowiednio rozgrzany sprawdzimy przez włożenie kawałka ciasta - jeżeli zacznie "syczeć" i od razu wypłynie na powierzchnię - to znaczy, że olej jest gotowy) i smażymy nasze pączki na złoty kolor z jednej i drugiej strony. Po upieczeniu odsączamy je na ręczniku papierowym, przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem. Z przepisu wyszło mi 40 mini pączków.