Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini ptysie z kremem budyniowym
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4894
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13267
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5801
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7448
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4894
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13267
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5801
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7448
Składniki
Wodę zagotować z masłem. Do gotującej wody wsypać proszek do pieczenia i mąkę i energicznie wymieszać. Zdjąć z ognia i przestudzić. Po przestudzeniu dodać jajka i zmiksować na jednolitą masę. Przełożyć do szprycy i wyciskać małą ilość ciasta na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Jeśli nie mamy szprycy to możemy zrobić łyżką małe kleksiki. Pieczemy ok. 15 minut temperaturze 190 stopni. Budynie wymieszać w szklance mleka. Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Gdy mleko się zagotuje wlać rozrobiony budyń i energicznie wymieszać, gdy budyń zgęstnieje zdjąć z ogni i przestudzić. Po przestudzeniu zmiksować dodając po łyżce miękkiego masła. Gotowe ptysie szprycą nadziać kremem budyniowym. Posypać pudrem lub polać czekoladą. Smacznego!