Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini ptysie z kremem budyniowym
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Wodę zagotować z masłem. Do gotującej wody wsypać proszek do pieczenia i mąkę i energicznie wymieszać. Zdjąć z ognia i przestudzić. Po przestudzeniu dodać jajka i zmiksować na jednolitą masę. Przełożyć do szprycy i wyciskać małą ilość ciasta na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Jeśli nie mamy szprycy to możemy zrobić łyżką małe kleksiki. Pieczemy ok. 15 minut temperaturze 190 stopni. Budynie wymieszać w szklance mleka. Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Gdy mleko się zagotuje wlać rozrobiony budyń i energicznie wymieszać, gdy budyń zgęstnieje zdjąć z ogni i przestudzić. Po przestudzeniu zmiksować dodając po łyżce miękkiego masła. Gotowe ptysie szprycą nadziać kremem budyniowym. Posypać pudrem lub polać czekoladą. Smacznego!