Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini ptysie z kremem budyniowym
Wodę zagotować z masłem. Do gotującej wody wsypać proszek do pieczenia i mąkę i energicznie wymieszać. Zdjąć z ognia i przestudzić.
Po przestudzeniu dodać jajka i zmiksować na jednolitą masę.
Przełożyć do szprycy i wyciskać małą ilość ciasta na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Jeśli nie mamy szprycy to możemy zrobić łyżką małe kleksiki.
Pieczemy ok. 15 minut temperaturze 190 stopni.
Budynie wymieszać w szklance mleka. Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Gdy mleko się zagotuje wlać rozrobiony budyń i energicznie wymieszać, gdy budyń zgęstnieje zdjąć z ogni i przestudzić. Po przestudzeniu zmiksować dodając po łyżce miękkiego masła.
Gotowe ptysie szprycą nadziać kremem budyniowym. Posypać pudrem lub polać czekoladą. Smacznego!
Tłusty Czwartek zbliża się wielkimi krokami, więc czas pomyśleć o słodkościac...
Odsłon: 7490
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 54
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 48
Lekka i pyszna o niezapomnianym smaku.
Odsłon: 105
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 65
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 54
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 48
Lekka i pyszna o niezapomnianym smaku.
Odsłon: 105
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 65
Składniki
Wodę zagotować z masłem. Do gotującej wody wsypać proszek do pieczenia i mąkę i energicznie wymieszać. Zdjąć z ognia i przestudzić. Po przestudzeniu dodać jajka i zmiksować na jednolitą masę. Przełożyć do szprycy i wyciskać małą ilość ciasta na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Jeśli nie mamy szprycy to możemy zrobić łyżką małe kleksiki. Pieczemy ok. 15 minut temperaturze 190 stopni. Budynie wymieszać w szklance mleka. Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Gdy mleko się zagotuje wlać rozrobiony budyń i energicznie wymieszać, gdy budyń zgęstnieje zdjąć z ogni i przestudzić. Po przestudzeniu zmiksować dodając po łyżce miękkiego masła. Gotowe ptysie szprycą nadziać kremem budyniowym. Posypać pudrem lub polać czekoladą. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Desery
Jagodzianki
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 918
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 300