Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i łatwe do przygotowania serniczki na zimno. Pyszny poczęstunek dla dzieci i dla dorosłych. Truskawki można zastąpić innymi owocami miękkimi.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1303
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24861
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1303
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24861
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 87
Składniki
Ciasto wyjąć z papieru i pokroić na 12 kwadratów. Włożyć do foremek muffinkowych tak, aby wszystkie rogi ciasta wychodziły z foremek. Nakłuć widelcem, na dno włożyć po 2-3 fasole, posmarować roztrzepanym z łyżeczką cukru waniliowego jajkiem.
Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.
Galaretkę rozpuścić w 100 ml wrzącej wody, ostudzić. Ser zmiksować ze śmietaną, cukrem pudrem i łyżeczką cukru wanilinowego. Dodać truskawki bez szypułek.
Wlać zimną galaretkę, powtórnie zmiksować ( w razie potrzeby dosłodzić).
Masą serową napełnić upieczone, zimne koszyczki, ozdobić malinami, schłodzić.