Do góry

Desery Przepis na:

Mini serniczki na zimno

Mini serniczki na zimno

Autor:

Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 1123

Dodano:

Odsłon: 116

Bardzo smaczne i łatwe do przygotowania serniczki na zimno. Pyszny poczęstunek dla dzieci i dla dorosłych. Truskawki można zastąpić innymi owocami miękkimi.

Składniki

  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • jajko 1 szt
  • ser biały twarogowy 15 dag
  • śmietana gęsta 2 łyżki
  • cukier wanilinowy 2 łyżeczki
  • cukier puder 2 łyżki
  • truskawki 10 -15 dag
  • maliny świeże 1/2 szkl
  • galaretka truskawkowa 1 opakowanie
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mini serniczki na zimno

Przygotowanie

  1. Ciasto wyjąć z papieru i pokroić na 12 kwadratów. Włożyć do foremek muffinkowych tak, aby wszystkie rogi ciasta wychodziły z foremek.
    Nakłuć widelcem, na dno włożyć po 2-3 fasole, posmarować roztrzepanym z łyżeczką cukru waniliowego jajkiem.

  2. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.

  3. Galaretkę rozpuścić w 100 ml wrzącej wody, ostudzić.
    Ser zmiksować ze śmietaną, cukrem pudrem i łyżeczką cukru wanilinowego. Dodać truskawki bez szypułek.

  4. Wlać zimną galaretkę, powtórnie zmiksować ( w razie potrzeby dosłodzić).

  5. Masą serową napełnić upieczone, zimne koszyczki, ozdobić malinami, schłodzić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń