Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświętnej szacie zdobi również stół.
Masło spienić i ucierać z cukrem. Dodawać stopniowo jajka i miód. Następnie pozostałe sypkie składniki. Zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce ok 2 godz.
Podzielić na 3 części i rozwałkować na placki wielkości foremki
( u mnie 25x35 cm ).
Pieczenie placków ok 20 min -- 180 stopni.
Na mleku ugotować kaszę. Masło utrzeć z dodatkiem cukru pudru. Stopniowo dodawać wystudzoną kaszkę i dobrze ucierać. Dodać również sok z cytryny.
Składanie ciasta :
Pierwszy placek posmarować powidłami i na powidła wyłożyć połowę masy grysikowej.
Drugi placek posmarować od spodu powidłami i z wierzchu. Położyć na masie grysikowej i docisnąć do masy. Wyłożyć pozostały grysik/krem.
Trzeci placek posmarować powidłami od spodu i docisnąć do masy.
Ciasto zawinąć w folię spożywczą i pozostawić tak na ok 2 dni.
Zrobić polewę do ciasta. W rondelku rozpuścić masło. Dodać cukier, wodę i kakao. Podgrzewać i mieszać do momentu połączenia się składników.
Wyjąć ciasto z folii i polać polewą czekoladową.
Udekorować wg uznania. Można zrobić np. rysunek lukrem. Lukier - białko wymieszane z cukrem pudrem.
Wesołych Świąt i smacznego.
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 80
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 90
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 47
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 80
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 90
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 47
Składniki
Masło spienić i ucierać z cukrem. Dodawać stopniowo jajka i miód. Następnie pozostałe sypkie składniki. Zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce ok 2 godz. Podzielić na 3 części i rozwałkować na placki wielkości foremki ( u mnie 25x35 cm ). Pieczenie placków ok 20 min -- 180 stopni. Na mleku ugotować kaszę. Masło utrzeć z dodatkiem cukru pudru. Stopniowo dodawać wystudzoną kaszkę i dobrze ucierać. Dodać również sok z cytryny. Składanie ciasta : Pierwszy placek posmarować powidłami i na powidła wyłożyć połowę masy grysikowej. Drugi placek posmarować od spodu powidłami i z wierzchu. Położyć na masie grysikowej i docisnąć do masy. Wyłożyć pozostały grysik/krem. Trzeci placek posmarować powidłami od spodu i docisnąć do masy. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i pozostawić tak na ok 2 dni. Zrobić polewę do ciasta. W rondelku rozpuścić masło. Dodać cukier, wodę i kakao. Podgrzewać i mieszać do momentu połączenia się składników. Wyjąć ciasto z folii i polać polewą czekoladową. Udekorować wg uznania. Można zrobić np. rysunek lukrem. Lukier - białko wymieszane z cukrem pudrem. Wesołych Świąt i smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 90
Gofry jak z budki.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 169