Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszne delikatne rozpływające się w ustach ciasto!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5838
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9669
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5838
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9669
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy stopniowo dodajemy cukier, ubijamy na sztywno. Do ubitych dodajemy pozostałe składniki. Wykładamy na formę 25/36 i pieczemy do 30 minut w 180 stopniach. Placek miodowy: Z podanych składników zarobić ciasto podzielić na 2 części i upiec 2 placki w 180 stopniach przez 40 minut. Krem budyniowy: W niewielkiej ilości mleka rozrabiamy mąki. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrami. Do gotującego wlewamy mąki. Gotujemy do zgęstnienia. Studzimy. Margarynę ucieramy dodając krem. Następnie dzielimy go na 4 części. Krem z jabłek : Jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na dużej tarce i smażymy. Każdą galaretkę rozpuszczamy w osobnym naczyniu w 0,5 szklanki wody. Usmażone jabłka dzielimy na dwie równe części do jednej dodajemy jedną galaretkę do drugiej drugą. Przełożenie placka: Placek miodowy-krem budyniowy-krem z jabłek z galaretką czerwoną (gęstniejący)-krem budyniowy-biszkopt –krem budyniowy- krem z jabłek z galaretką żółtą (gęstniejący)- krem budyniowy- placek miodowy.