Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z miłą chęcią podam wam wspaniały przepis na dość szybki w wykonaniu deser, z którego ucieszą się dzieci jak i dorośli. Szkoda że nie miałam w domu innych kolorów galaretki do sklepu mam daleko bo inaczej bym kupiła np. zieloną ale i tak jestem zachwycona z efektu jaki wyszedł. Polecam całym sercem jest pyszny.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1591
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 702
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 689
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 284
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1591
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 702
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 689
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 284
Składniki
Przygotować galaretki, rozpuścić najpierw dwa dowolne kolory w 3/4 szklanki gotowanej wody, gdy ostygnie wstawić do lodówki. Żółtą lub przezroczystą galaretkę również rozpuścić w 3/4 szklanki przegotowanej wody (żółtej nie wstawiać do lodówki ).
Mleko zagotować razem z cukrem i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Gdy mleko jest już zimne a kolorowe galaretki są zastygnięte, wtedy do mleka wlać żółtą lub bezbarwną galaretkę i wymieszać.
W międzyczasie kolorowe galaretki pokroić w kostkę i dodać do mleka z galaretką żółtą lub bezbarwną. Wszystko ze sobą połączyć .
Przelać do pojemnika , zamknąć go i wstawić do lodówki na około 3 - 4 godziny aby całkowicie stężało.
Taki deser idealnie nadaje się na imprezę dziecięcą jak również dla gości. Polecam serdecznie.