Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny, pełen bakalii oraz smaczny. Mówię Wam że na jednym kawałku się nie skończy.
foremka keksowa , rondelek, papier do pieczenia,
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Masło lub margarynę rozpuszczamy na niewielkim ogniu. Po rozpuszczeniu dodajemy cukier , ucieramy a następnie lekko studzimy. Dodajemy jajka i ponownie ucieramy. Do masy przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą , całość dokładnie mieszamy dodając dużo różnych bakalii oraz obrane drobno posiekane orzechy włoskie. Po dokładnym wymieszaniu masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 55 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu i wystudzeniu keks oprószamy cukrem pudrem, dekorujemy bakaliami.
Keks po upieczeniu.