Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie pieke ciast bo nie umiem,ale ta szarlotka wychodzi mi zawsze.
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13482
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 608
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2825
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13482
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 608
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2825
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Składniki
Z maki,zoltek,margaryny,smietany i cukru pol szklanki zapach,proszek do pieczenia ugniec ciasto,podziel na pol,jedna polowe zamrozic.
Blaszke do pieczenia natlusc i wylep polowa ciasta,zapiecz w piekarniku 180 C okolo 12 min.
Jablka obiez zetrzyj na tarce szatkownicy,poddus razem z cynamonem okolo 10 min.Budyn ugotoj wedlug przepisu na opakowaniu.Bialka z reszta cukru ubij na sztywna piane,pod koniec ubijania dodaj proszek kislowy.
Na podpieczone ciasto wykladaj podsmazone jablka,budyn i ubita piane z bialek,na koniec zetrzyj zmrozone ciasto,piecz w rozgrzanym piekarniku do 180c okolo 1 godziny