Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie pieke ciast bo nie umiem,ale ta szarlotka wychodzi mi zawsze.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1712
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1741
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1712
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1741
Składniki
Z maki,zoltek,margaryny,smietany i cukru pol szklanki zapach,proszek do pieczenia ugniec ciasto,podziel na pol,jedna polowe zamrozic.
Blaszke do pieczenia natlusc i wylep polowa ciasta,zapiecz w piekarniku 180 C okolo 12 min.
Jablka obiez zetrzyj na tarce szatkownicy,poddus razem z cynamonem okolo 10 min.Budyn ugotoj wedlug przepisu na opakowaniu.Bialka z reszta cukru ubij na sztywna piane,pod koniec ubijania dodaj proszek kislowy.
Na podpieczone ciasto wykladaj podsmazone jablka,budyn i ubita piane z bialek,na koniec zetrzyj zmrozone ciasto,piecz w rozgrzanym piekarniku do 180c okolo 1 godziny