Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie pieke ciast bo nie umiem,ale ta szarlotka wychodzi mi zawsze.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17697
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1799
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15406
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6091
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17697
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1799
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15406
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6091
Składniki
Z maki,zoltek,margaryny,smietany i cukru pol szklanki zapach,proszek do pieczenia ugniec ciasto,podziel na pol,jedna polowe zamrozic.
Blaszke do pieczenia natlusc i wylep polowa ciasta,zapiecz w piekarniku 180 C okolo 12 min.
Jablka obiez zetrzyj na tarce szatkownicy,poddus razem z cynamonem okolo 10 min.Budyn ugotoj wedlug przepisu na opakowaniu.Bialka z reszta cukru ubij na sztywna piane,pod koniec ubijania dodaj proszek kislowy.
Na podpieczone ciasto wykladaj podsmazone jablka,budyn i ubita piane z bialek,na koniec zetrzyj zmrozone ciasto,piecz w rozgrzanym piekarniku do 180c okolo 1 godziny