Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie pieke ciast bo nie umiem,ale ta szarlotka wychodzi mi zawsze.
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 886
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 37
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 105
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 628
Polecam.
Odsłon: 237
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 521
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 886
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 37
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 105
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 628
Polecam.
Odsłon: 237
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 521
Składniki
Z maki,zoltek,margaryny,smietany i cukru pol szklanki zapach,proszek do pieczenia ugniec ciasto,podziel na pol,jedna polowe zamrozic.
Blaszke do pieczenia natlusc i wylep polowa ciasta,zapiecz w piekarniku 180 C okolo 12 min.
Jablka obiez zetrzyj na tarce szatkownicy,poddus razem z cynamonem okolo 10 min.Budyn ugotoj wedlug przepisu na opakowaniu.Bialka z reszta cukru ubij na sztywna piane,pod koniec ubijania dodaj proszek kislowy.
Na podpieczone ciasto wykladaj podsmazone jablka,budyn i ubita piane z bialek,na koniec zetrzyj zmrozone ciasto,piecz w rozgrzanym piekarniku do 180c okolo 1 godziny