Do góry

Desery Przepis na:

Moja W-Z

Moja W-Z

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1779

Dodano:

Odsłon: 27582

Rozplywa sie w ustach !

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. CIASTO : ubic bialka dodac cukier, zoltka olej i wode dalej ubijajac nastepnie dolozyc make i prszek i zmieszac recznie, ciasto wylac na blaszke i piec okolo 45 min w 180 stopniach, ciasto wyjac i odlozyc do ostygniecia, w tym czasie przygotowac mase

  2. MASA : ubic smietane na sztywno dodajc smietanfix i cukier, pod koniec dodac ser i zmieszac ze smietana,

  3. ciasto przekroic rozsmarowac polowe masy, przykryc ciastem dac reszte masy, polac roztopiona czekolada oraz posypac platkami migdalowymi, smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (22)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Zuza30 31 maja 2010 Pysznie wyglada,warto spróbowac,bo te tradycyjne ciasta na urodziny juz mi sie znudziły...Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mamuska4 30 maja 2010 Mieszkam w Polsce, ale serka fromage naturalny nie znalazłam. Czy mogę zastąpić go jakimś innym serkiem naturalnym? Czy dodawać wtedy coś jeszcze, żeby zagęścić tą masę, bo wydaje mi się, że zwykły serek jest rzadszy?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bazylinka 29 maja 2010 Dzisiaj robiłam po raz drugi to ciacho bo pierwsze zniknęło w mig. Rewelacja bardzo fajny przepis ciasto wyszło super!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

china 27 maja 2010 a jak ktos nie mieszka w polsce to jak znajdzie ten serek?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

magdaniel 25 maja 2010 serek bieluch o ile dobrze kojarze jak mieszkalam w polsce byl dostepny w kazdym sklepie to taki fromage bez smaku naturalny, bieluch mial niebieska etykietke, ale byly tez z innych firm, musi pisac fromage naturalny, czasami pisze na nim ze nadaje sie na serniki na zimno, mysle ze znajdziesz, pozdrawiam, a i do Linusi : ciesze sie ze smakowalo ciasto !

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

moniapap 25 maja 2010 chciałabym zrobić Twoją w-z-tkę, ale nie bardzo wiem gdzie mogę kupić taki serek fromage typu bieluch i co to za serek? spotkałam się jedynie z fromage o smaku czosnku i cebulki :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

linusia 25 maja 2010 wczoraj zrobilam Twoja WZ-ke i SUKCES!!!! Jest przepyszna, dosc latwa w zrobieniu a smakuje niebiankso!!!
Polecm ten przepis smakerowiczom :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Cookie88 25 maja 2010 na takie ciasto mam teraz ochotę..pyszności:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń