Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 251
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1000
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4070
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 251
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1000
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4070
Składniki
CIASTO : ubic bialka dodac cukier, zoltka olej i wode dalej ubijajac nastepnie dolozyc make i prszek i zmieszac recznie, ciasto wylac na blaszke i piec okolo 45 min w 180 stopniach, ciasto wyjac i odlozyc do ostygniecia, w tym czasie przygotowac mase
MASA : ubic smietane na sztywno dodajc smietanfix i cukier, pod koniec dodac ser i zmieszac ze smietana,
ciasto przekroic rozsmarowac polowe masy, przykryc ciastem dac reszte masy, polac roztopiona czekolada oraz posypac platkami migdalowymi, smacznego