Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na sezon truskawkowy proponuję takie oto owocowe ciacho :)
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 53
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 29
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 53
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 328
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2550
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 53
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 29
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 53
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 328
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2550
Składniki
Okrągłą formę wyłożyć biszkoptami. By lepiej stały końcówki można równo odciąć. Jogurt zmiksować z cukrem pudrem. Następnie nie przerywając miksowania wlewać śmietankę. Miksować przez ok. 2-3 min. Żelatynę namoczyć, po czym rozpuścić w gorącej kąpieli. Żelatynę zahartować łyżką masy i całość przelać do reszty, dokładnie zmiksować. Owoce umyć, osuszyć, pokroić na kawałki i dodać do masy, wymieszać. Masę przelać na warstwę biszkoptów, wyrównać i schować do lodówki na ok. 2 godz.
Truskawki zagotować z brązowym cukrem. Gorące zmiksować i wsypać galaretkę truskawkową. Ostudzić. Gęstniejący mus przelać na stężoną białą warstwę. Ciasto schować na noc do lodówki.
Wyciągnąć ciasto z formy, przystroić świeżymi owocami. Smacznego!