Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na sezon truskawkowy proponuję takie oto owocowe ciacho :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11032
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6326
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5405
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13294
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5058
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11032
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6326
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5405
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13294
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5058
Składniki
Okrągłą formę wyłożyć biszkoptami. By lepiej stały końcówki można równo odciąć. Jogurt zmiksować z cukrem pudrem. Następnie nie przerywając miksowania wlewać śmietankę. Miksować przez ok. 2-3 min. Żelatynę namoczyć, po czym rozpuścić w gorącej kąpieli. Żelatynę zahartować łyżką masy i całość przelać do reszty, dokładnie zmiksować. Owoce umyć, osuszyć, pokroić na kawałki i dodać do masy, wymieszać. Masę przelać na warstwę biszkoptów, wyrównać i schować do lodówki na ok. 2 godz.
Truskawki zagotować z brązowym cukrem. Gorące zmiksować i wsypać galaretkę truskawkową. Ostudzić. Gęstniejący mus przelać na stężoną białą warstwę. Ciasto schować na noc do lodówki.
Wyciągnąć ciasto z formy, przystroić świeżymi owocami. Smacznego!