Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to deser lekki i łatwy w wykonaniu.
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 1431
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1013
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 1431
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1013
Składniki
Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia. Dodajemy jajko,cukier,masło oraz startą skórkę z cytryny.Wyrabiamy dokładnie wszystkie składniki.Gdyby ciasto okazało się za rzadkie to dosypujemy troszkę mąki. Wyrobione ciasto odstawiamy do lodówki na 1-1,5 godziny.W między czasie umyć morele i wysuszyć a następnie przekroić na pół.Ciasto dokładnie rozkładamy w blasze z lekkimi rantami i nakłuwamy widelcem.Następnie na górę układamy połówki moreli z lekkimi odstępami od siebie i całość posypujemy cukrem kryształem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 C. i pieczemy aż brzegi ciasta się zarumienią.Kiedy ciasto nam przestygnie to szykujemy krem z mascarpone.Bardzo dobrze schładzamy ser i śmietanę. Ser dobrze rozbijamy mikserem razem z cukrem do uzyskania jednolitej puszystej masy. Następnie ubijamy śmietanę na sztywno z cukrem i delikatnie mieszamy z przygotowanym serem.Całą masę wykładamy równomiernie na ciasto i przyozdabiamy ( u mnie starta czekolada).Całe ciasto wkładamy do lodówki na co najmniej parę godzin aby masa serowa nam dobrze zastygła.SMACZNEGO.......