Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny mrozony krem, który smakuje z wieloma owocami, herbatnikami...i nie tylko. Idealny deser na gorace dni.
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1806
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2278
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 73
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 159
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1442
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1806
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2278
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 73
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 159
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1442
Składniki
Ubic smietane, wymieszac z zóltkiem, jogurtem, wanilia, sola i sokiem z posiekanych brzoskwin, na koniec dodac drobno pokrojone brzoskwinie.
Wylozyc podluzna foremke folia spozywcza i wlac czesc kremu, ulozyc na nim biszkopty, dodadac druga czesc kremu, znowu biszkopty i reszte kremu. Wstawic do zamrazalnika na kilka godzin. Gotowy deser latwo wyjac z foremki dzieki folii spozywczej, mozna tez zanurzyc foremke na chwile w goracej wodzie.
Blok zamrozonego kremu pokroic na kawalki 1-2 cm. Mozna go ozdobic sosem ze zmiksowanej brzoskwini i posypac pokruszonymi biszkoptami.
Podawac z sosem brzoskwiniowym, owocami lub odrobina bitej smietany.