Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffinki z czekoladą. Spróbujcie koniecznie!
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 230
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 908
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 50
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 230
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 908
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 50
Składniki
Masło rozpuścić, przestudzić. 1 łyżeczkę kawy zalać 50 ml wrzątku, także przestudzić. W jednej misce połączyć suche składniki, czyli mąkę, cukier, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczkę cynamonu, pół łyżeczki soli oraz cukier waniliowy. Wymieszać. Do drugiej miseczki dodać mleko, jajka, roztopione masło i kawę. Wymieszać. Do mokrych składników dodać suche, całość wymieszać łopatką. 12 kostek czekolady odłożyć. Resztę zetrzeć na tarce. Formę do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami. Do każdej nałożyć po łyżce ciasta, włożyć kostkę czekolady, przykryć resztą ciasta. Wierzch każdej babeczki posypać startą czekoladą. Piec ok. 20-30 minut w temp. 200°C.