Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, prosty i bardzo smaczny deser, który można przygotować z powszechnie dostępnych produktów. Im bardziej przejrzałe banany, tym lepiej!
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 25
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 63
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 25
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 63
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Składniki
Banany obrać ze skórki, rozgnieść widelcem w dużej misce. Do bananów dodać mleko, jajko, syrop klonowy i oliwę. Dokładnie wymieszać składniki widelcem lub rózgą kuchenną.
Do drugiej miski przesiać mąkę, dodać sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, cukier, cukier wanilinowy, cynamon i nasiona chia. Wymieszać wszystkie składniki.
Połączyć składniki: wlać składniki sypkie (miska z mąką) do mokrych (miska z bananami) i wymieszać (nie należy mieszać zbyt długo). Ciasto przełożyć do formy na muffiny i posypać po wierzchu posiekanymi orzechami. Piec (do suchego patyczka) około 25 minut w temperaturze 180 stopni (pieczenie góra-dół).