Do góry

Desery Przepis na:

Muffinki bananowe

Muffinki bananowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 182

Dodano:

Odsłon: 4039

Szybki, prosty i bardzo smaczny deser, który można przygotować z powszechnie dostępnych produktów. Im bardziej przejrzałe banany, tym lepiej!

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Muffinki bananowe

Przygotowanie

  1. Banany obrać ze skórki, rozgnieść widelcem w dużej misce. Do bananów dodać mleko, jajko, syrop klonowy i oliwę. Dokładnie wymieszać składniki widelcem lub rózgą kuchenną.

  2. Do drugiej miski przesiać mąkę, dodać sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, cukier, cukier wanilinowy, cynamon i nasiona chia. Wymieszać wszystkie składniki.

  3. Połączyć składniki: wlać składniki sypkie (miska z mąką) do mokrych (miska z bananami) i wymieszać (nie należy mieszać zbyt długo). Ciasto przełożyć do formy na muffiny i posypać po wierzchu posiekanymi orzechami. Piec (do suchego patyczka) około 25 minut w temperaturze 180 stopni (pieczenie góra-dół).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń