Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, prosty i bardzo smaczny deser, który można przygotować z powszechnie dostępnych produktów. Im bardziej przejrzałe banany, tym lepiej!
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 48
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 154
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 185
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 48
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 154
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 185
Składniki
Banany obrać ze skórki, rozgnieść widelcem w dużej misce. Do bananów dodać mleko, jajko, syrop klonowy i oliwę. Dokładnie wymieszać składniki widelcem lub rózgą kuchenną.
Do drugiej miski przesiać mąkę, dodać sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, cukier, cukier wanilinowy, cynamon i nasiona chia. Wymieszać wszystkie składniki.
Połączyć składniki: wlać składniki sypkie (miska z mąką) do mokrych (miska z bananami) i wymieszać (nie należy mieszać zbyt długo). Ciasto przełożyć do formy na muffiny i posypać po wierzchu posiekanymi orzechami. Piec (do suchego patyczka) około 25 minut w temperaturze 180 stopni (pieczenie góra-dół).