Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, prosty i bardzo smaczny deser, który można przygotować z powszechnie dostępnych produktów. Im bardziej przejrzałe banany, tym lepiej!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19212
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13019
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1654
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232083
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19212
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13019
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1654
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232083
Składniki
Banany obrać ze skórki, rozgnieść widelcem w dużej misce. Do bananów dodać mleko, jajko, syrop klonowy i oliwę. Dokładnie wymieszać składniki widelcem lub rózgą kuchenną.
Do drugiej miski przesiać mąkę, dodać sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, cukier, cukier wanilinowy, cynamon i nasiona chia. Wymieszać wszystkie składniki.
Połączyć składniki: wlać składniki sypkie (miska z mąką) do mokrych (miska z bananami) i wymieszać (nie należy mieszać zbyt długo). Ciasto przełożyć do formy na muffiny i posypać po wierzchu posiekanymi orzechami. Piec (do suchego patyczka) około 25 minut w temperaturze 180 stopni (pieczenie góra-dół).