Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i dekoracyjne :)
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 25
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2259
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 158
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 25
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2259
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 158
Składniki
Mokre skladniki ubic mikserem, a suche wymieszac w drugiej misce. Czekolade posiekac na mniejsze kawalki. Wlac mokre skladniki do suchych, wymieszac lyzka (tylko do polaczenia skladnikow). Dodac posiekana czekolade i wymieszac. Mase wlac do foremek na muffinki, piec ok 15 min (sprawdzic patyczkiem przed wyjeciem) w temperaturze 170 stopni. Wyjac muffinki i ostudzic. Zimne muffinki ponacinac ok 2 cm od dolu, tak, by powstaly "usta"- wlozyc tam ciastko- delikatnie, by ani ciasto, ani muffinka nie pekla.
Smietane przygotowac wg przepisu na opakowaniu. Dodac odrobine barwnika i dobrze ubic. Przelozyc smietane do szprycy i wyciskac male gwiazdki na wierzchu muffinki, zaczynajac od czesci tuz nad ciastkiem. Z bialej masy cukrowej uformowac wieksze kulki, z czarnej male. Przylepic czarne na biale, lekko splaszczyc i przykleic do smietany w miejsce oczu. Muffinki przed podaniem schlodzic.