Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i dekoracyjne :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12722
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1441
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13906
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5802
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12722
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1441
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13906
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5802
Składniki
Mokre skladniki ubic mikserem, a suche wymieszac w drugiej misce. Czekolade posiekac na mniejsze kawalki. Wlac mokre skladniki do suchych, wymieszac lyzka (tylko do polaczenia skladnikow). Dodac posiekana czekolade i wymieszac. Mase wlac do foremek na muffinki, piec ok 15 min (sprawdzic patyczkiem przed wyjeciem) w temperaturze 170 stopni. Wyjac muffinki i ostudzic. Zimne muffinki ponacinac ok 2 cm od dolu, tak, by powstaly "usta"- wlozyc tam ciastko- delikatnie, by ani ciasto, ani muffinka nie pekla.
Smietane przygotowac wg przepisu na opakowaniu. Dodac odrobine barwnika i dobrze ubic. Przelozyc smietane do szprycy i wyciskac male gwiazdki na wierzchu muffinki, zaczynajac od czesci tuz nad ciastkiem. Z bialej masy cukrowej uformowac wieksze kulki, z czarnej male. Przylepic czarne na biale, lekko splaszczyc i przykleic do smietany w miejsce oczu. Muffinki przed podaniem schlodzic.