Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie pyszne i latwe w wykonaniu.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35690
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6006
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35690
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6006
        
        
                Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 160 C
Do misy wbijamy bialka i ubijamy na sztywna piane.Dodajemy cukier,cukier waniliowy i zoltka. Dodajemy sode i proszek do maki nastepnie ja przesiewamy. Dodajemy na przemian make i olej do ubitej masy.Na koniec zmniejszamy obroty i dodajemy smietane, otarta skorke z cytryn i sok z dwoch cytryn.
Babeczki pieczemy 14 minut przed wyciagnieciem z piekarnika sprawdzamy patyczkiem czy sa dobrze upieczone gdyz wszystko zalezy od mocy piekarnika. Zycze smacznego :)