Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie pyszne i latwe w wykonaniu.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1953
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2625
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1953
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2625
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 160 C
Do misy wbijamy bialka i ubijamy na sztywna piane.Dodajemy cukier,cukier waniliowy i zoltka. Dodajemy sode i proszek do maki nastepnie ja przesiewamy. Dodajemy na przemian make i olej do ubitej masy.Na koniec zmniejszamy obroty i dodajemy smietane, otarta skorke z cytryn i sok z dwoch cytryn.
Babeczki pieczemy 14 minut przed wyciagnieciem z piekarnika sprawdzamy patyczkiem czy sa dobrze upieczone gdyz wszystko zalezy od mocy piekarnika. Zycze smacznego :)