Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny to nie tylko szybki, ale i wyjątkowo pyszny deser. Wprost idealny dodatek do kawy. :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100638
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1966
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5821
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5819
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100638
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1966
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5821
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5819
Składniki
Na początek łączymy ze sobą: przesianą mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sól, cukier oraz sodę. Dokładnie mieszamy.
Następnie do suchej mieszanki dodajemy masło i rozcieramy składniki, tworząc z nich ciasto o konsystencji kruszonki.
Do suchych składników dodajemy mokre, a więc mleko i jajka oraz aromat. Gdy składniki dokładnie ze sobą połączymy, przystępujemy do przekładania ciasta na formę. Forma do muffin powinna być wysmarowana masłem i lekko oprószona mąką, aby ciasto nie zlepiało się z brzegami formy, a potem łatwiej odchodziło.
Pieczemy przez ok. 25 min. w temp. 170 stopni. Po tym czasie mamy gotowe muffiny. Place lizać. :)
Smacznego!