Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny to nie tylko szybki, ale i wyjątkowo pyszny deser. Wprost idealny dodatek do kawy. :)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11082
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3548
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1205
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4218
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 387
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11082
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3548
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1205
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4218
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 387
Składniki
Na początek łączymy ze sobą: przesianą mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sól, cukier oraz sodę. Dokładnie mieszamy.
Następnie do suchej mieszanki dodajemy masło i rozcieramy składniki, tworząc z nich ciasto o konsystencji kruszonki.
Do suchych składników dodajemy mokre, a więc mleko i jajka oraz aromat. Gdy składniki dokładnie ze sobą połączymy, przystępujemy do przekładania ciasta na formę. Forma do muffin powinna być wysmarowana masłem i lekko oprószona mąką, aby ciasto nie zlepiało się z brzegami formy, a potem łatwiej odchodziło.
Pieczemy przez ok. 25 min. w temp. 170 stopni. Po tym czasie mamy gotowe muffiny. Place lizać. :)
Smacznego!