Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny to nie tylko szybki, ale i wyjątkowo pyszny deser. Wprost idealny dodatek do kawy. :)
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 634
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 440
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1557
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 634
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 440
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1557
Składniki
Na początek łączymy ze sobą: przesianą mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sól, cukier oraz sodę. Dokładnie mieszamy.
Następnie do suchej mieszanki dodajemy masło i rozcieramy składniki, tworząc z nich ciasto o konsystencji kruszonki.
Do suchych składników dodajemy mokre, a więc mleko i jajka oraz aromat. Gdy składniki dokładnie ze sobą połączymy, przystępujemy do przekładania ciasta na formę. Forma do muffin powinna być wysmarowana masłem i lekko oprószona mąką, aby ciasto nie zlepiało się z brzegami formy, a potem łatwiej odchodziło.
Pieczemy przez ok. 25 min. w temp. 170 stopni. Po tym czasie mamy gotowe muffiny. Place lizać. :)
Smacznego!