Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny to nie tylko szybki, ale i wyjątkowo pyszny deser. Wprost idealny dodatek do kawy. :)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7611
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2693
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7611
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2693
Składniki
Na początek łączymy ze sobą: przesianą mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sól, cukier oraz sodę. Dokładnie mieszamy.
Następnie do suchej mieszanki dodajemy masło i rozcieramy składniki, tworząc z nich ciasto o konsystencji kruszonki.
Do suchych składników dodajemy mokre, a więc mleko i jajka oraz aromat. Gdy składniki dokładnie ze sobą połączymy, przystępujemy do przekładania ciasta na formę. Forma do muffin powinna być wysmarowana masłem i lekko oprószona mąką, aby ciasto nie zlepiało się z brzegami formy, a potem łatwiej odchodziło.
Pieczemy przez ok. 25 min. w temp. 170 stopni. Po tym czasie mamy gotowe muffiny. Place lizać. :)
Smacznego!