Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny to nie tylko szybki, ale i wyjątkowo pyszny deser. Wprost idealny dodatek do kawy. :)
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 441
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1800
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 367
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 441
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1800
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 367
Składniki
Na początek łączymy ze sobą: przesianą mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sól, cukier oraz sodę. Dokładnie mieszamy.
Następnie do suchej mieszanki dodajemy masło i rozcieramy składniki, tworząc z nich ciasto o konsystencji kruszonki.
Do suchych składników dodajemy mokre, a więc mleko i jajka oraz aromat. Gdy składniki dokładnie ze sobą połączymy, przystępujemy do przekładania ciasta na formę. Forma do muffin powinna być wysmarowana masłem i lekko oprószona mąką, aby ciasto nie zlepiało się z brzegami formy, a potem łatwiej odchodziło.
Pieczemy przez ok. 25 min. w temp. 170 stopni. Po tym czasie mamy gotowe muffiny. Place lizać. :)
Smacznego!