Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i rewelacyjnie w smaku muffinki.
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2218
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 9341
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1789
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2218
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 9341
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1789
Składniki
ILOŚĆ: ok. 12 – 15 muffinek W miseczce miksujemy jajka z cukrem, na jasną i puszystą masę. Dodajemy stopniowo mąkę, kakao, proszek do pieczenia, wanilie oraz mleko. Na koniec mieszamy powstałą masę z masłem i dodajemy pokrojoną gorzką czekoladę, którą wcześniej mieszamy z łyżką mąki. Piekarnik nagrzewamy do 180 C, formę na muffinki wykładamy papilotkami lub smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Przekładamy do ¾ wysokości i pieczemy ok. 25 min. Po ostudzeniu wierzch muffinek polewamy rozpuszczoną gorzką czekoladą. Białą czekoladę również rozpuszczamy i przekładamy do woreczka cukierniczego lub zwykłego foliowego ( lepiej jak woreczek jest ze sztywniejszej folii ), nożyczkami wycinamy mała dziurkę w jednym z rogu woreczka i robimy niewielką kropkę z czekolady na środku muffinki. Dookoła kropki z czekolady wykonujemy okręgi i wykałaczką przeciągamy przez środek tworząc coś na kształt pajęczyny. Odstawiamy do zastygnięcia lub konsumujemy od razu. Smacznego.