Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i rewelacyjnie w smaku muffinki.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 113
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1349
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 476
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15570
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 113
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1349
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 476
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15570
Składniki
ILOŚĆ: ok. 12 – 15 muffinek W miseczce miksujemy jajka z cukrem, na jasną i puszystą masę. Dodajemy stopniowo mąkę, kakao, proszek do pieczenia, wanilie oraz mleko. Na koniec mieszamy powstałą masę z masłem i dodajemy pokrojoną gorzką czekoladę, którą wcześniej mieszamy z łyżką mąki. Piekarnik nagrzewamy do 180 C, formę na muffinki wykładamy papilotkami lub smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Przekładamy do ¾ wysokości i pieczemy ok. 25 min. Po ostudzeniu wierzch muffinek polewamy rozpuszczoną gorzką czekoladą. Białą czekoladę również rozpuszczamy i przekładamy do woreczka cukierniczego lub zwykłego foliowego ( lepiej jak woreczek jest ze sztywniejszej folii ), nożyczkami wycinamy mała dziurkę w jednym z rogu woreczka i robimy niewielką kropkę z czekolady na środku muffinki. Dookoła kropki z czekolady wykonujemy okręgi i wykałaczką przeciągamy przez środek tworząc coś na kształt pajęczyny. Odstawiamy do zastygnięcia lub konsumujemy od razu. Smacznego.