Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są po prostu pyszne :) Do tego proste w wykonaniu. Z tego przepisu wychodzi 12 muffinek.
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45702
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23163
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45702
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23163
Składniki
Czekoladę ( ja użyłam mlecznej i gorzkiej "pół na pół" ) kruszymy na małe kawałki, wkładamy do rondelka razem z masłem, stawiamy na gazie i podgrzewamy. Kiedy czekolada się już rozpuści przelewamy ją do miski i dodajemy cukry. Mieszamy aż cukry się rozpuszczą.
Wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, wbijamy jajka i wszystko dokładnie mieszamy. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami i każdą napełniamy masą do 3/4 wysokości. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni przez ok. 30 minut ( do tzw. "suchego patyczka" )
Zaraz po wyjęciu babeczek z piekarnika trzeba "wdusić" środek ciastek ( robimy miejsce na bitą śmietanę ). Tuż przed podaniem do każdego wgłębienia w babeczce wkładamy po łyżeczce dżemu i na to sporą ilość ubitej śmietany. Dekorujemy według własnego upodobania.