Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są po prostu pyszne :) Do tego proste w wykonaniu. Z tego przepisu wychodzi 12 muffinek.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1781
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1520
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1902
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1781
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1520
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1902
Składniki
Czekoladę ( ja użyłam mlecznej i gorzkiej "pół na pół" ) kruszymy na małe kawałki, wkładamy do rondelka razem z masłem, stawiamy na gazie i podgrzewamy. Kiedy czekolada się już rozpuści przelewamy ją do miski i dodajemy cukry. Mieszamy aż cukry się rozpuszczą.
Wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, wbijamy jajka i wszystko dokładnie mieszamy. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami i każdą napełniamy masą do 3/4 wysokości. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni przez ok. 30 minut ( do tzw. "suchego patyczka" )
Zaraz po wyjęciu babeczek z piekarnika trzeba "wdusić" środek ciastek ( robimy miejsce na bitą śmietanę ). Tuż przed podaniem do każdego wgłębienia w babeczce wkładamy po łyżeczce dżemu i na to sporą ilość ubitej śmietany. Dekorujemy według własnego upodobania.