Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
moje pierwsze muffinki ;)
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 193
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 104
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 193
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 104
Składniki
Do miski przesitkuj mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj kakao i cukier puder i cukier waniliowy. Gorzką czekoladę zetrzyj i dodaj do suchych składników.
Do drugiej miski wlej mleko, dodaj olej, łyżkę masła i aromat. Zmiksuj wszystkie składniki.
Do płynnych składników wsypuj stopniowo i powoli suche i dokładnie mieszaj.
Ciastem napełniaj foremki muffinkowe (mniej więcej do 2/3 wysokości), a następnie w każdym zanurz pół kostki czekolady mlecznej. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200st. przez 20 min.
Przestygnięte muffinki można polać rozpuszczoną czekoladą mleczną i dowolnie udekorować.