Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
moje pierwsze muffinki ;)
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1447
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 290
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3228
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 366
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1447
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 290
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3228
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 366
Składniki
Do miski przesitkuj mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj kakao i cukier puder i cukier waniliowy. Gorzką czekoladę zetrzyj i dodaj do suchych składników.
Do drugiej miski wlej mleko, dodaj olej, łyżkę masła i aromat. Zmiksuj wszystkie składniki.
Do płynnych składników wsypuj stopniowo i powoli suche i dokładnie mieszaj.
Ciastem napełniaj foremki muffinkowe (mniej więcej do 2/3 wysokości), a następnie w każdym zanurz pół kostki czekolady mlecznej. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200st. przez 20 min.
Przestygnięte muffinki można polać rozpuszczoną czekoladą mleczną i dowolnie udekorować.