Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
moje pierwsze muffinki ;)
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4997
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4850
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44925
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 547
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4997
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4850
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44925
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 547
Składniki
Do miski przesitkuj mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj kakao i cukier puder i cukier waniliowy. Gorzką czekoladę zetrzyj i dodaj do suchych składników.
Do drugiej miski wlej mleko, dodaj olej, łyżkę masła i aromat. Zmiksuj wszystkie składniki.
Do płynnych składników wsypuj stopniowo i powoli suche i dokładnie mieszaj.
Ciastem napełniaj foremki muffinkowe (mniej więcej do 2/3 wysokości), a następnie w każdym zanurz pół kostki czekolady mlecznej. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200st. przez 20 min.
Przestygnięte muffinki można polać rozpuszczoną czekoladą mleczną i dowolnie udekorować.