Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffunki dyniowe robią u nas ostatnio furorę, dlatego też jeżeli po halloweenowych szaleństwach przetrwała u Was jakaś pękata dynia, bądź też purée dyniowe koniecznie zróbcie te urocze, soczyście pomarańczowe, piegowate maleństwa. Nie pożałujecie, babeczki są delikatne, mięciutkie i bardzo aromatyczne.
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste i szybkie do p...
Odsłon: 5264
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4039
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 1445
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 343
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste i szybkie do p...
Odsłon: 5264
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4039
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 1445
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 343
Składniki
1) Formę na muffinki wysmarować tłuszczem lub wyłożyć papilotkami. RADA: Zamiast gotowych papilotek do babeczek z powodzeniem do wyłożenia foremek można użyć małych, kwadratowych kawałków papieru do pieczenia, jak na zdjęciach. 2) W jednej misce wymieszać: przesianą mąkę, posiekaną na małe kawałki gorzką czekoladę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon oraz sól. 3) W drugiej misce wymieszać : purée z dyni, jajka, cukier trzcinowy oraz olej. 4) Następnie dodać przygotowaną mieszankę z mąką do mokrych składników i krótko wymieszać, tylko do połączenia składników (zbyt długie mieszanie sprawi, że babeczki będą twarde). 5) Przygotowane ciasto przełożyć do foremek (do ok. 2/3 wysokości). 6) Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 20-25 min, do suchego patyczka. 7) Gotowe babeczki wystudzić.