Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffunki dyniowe robią u nas ostatnio furorę, dlatego też jeżeli po halloweenowych szaleństwach przetrwała u Was jakaś pękata dynia, bądź też purée dyniowe koniecznie zróbcie te urocze, soczyście pomarańczowe, piegowate maleństwa. Nie pożałujecie, babeczki są delikatne, mięciutkie i bardzo aromatyczne.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100451
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1964
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5818
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5819
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100451
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1964
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5818
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5819
Składniki
1) Formę na muffinki wysmarować tłuszczem lub wyłożyć papilotkami. RADA: Zamiast gotowych papilotek do babeczek z powodzeniem do wyłożenia foremek można użyć małych, kwadratowych kawałków papieru do pieczenia, jak na zdjęciach. 2) W jednej misce wymieszać: przesianą mąkę, posiekaną na małe kawałki gorzką czekoladę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon oraz sól. 3) W drugiej misce wymieszać : purée z dyni, jajka, cukier trzcinowy oraz olej. 4) Następnie dodać przygotowaną mieszankę z mąką do mokrych składników i krótko wymieszać, tylko do połączenia składników (zbyt długie mieszanie sprawi, że babeczki będą twarde). 5) Przygotowane ciasto przełożyć do foremek (do ok. 2/3 wysokości). 6) Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 20-25 min, do suchego patyczka. 7) Gotowe babeczki wystudzić.