Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pyszne babeczki. Kończyła się data ważności jogurtu i dzięki temu powstały :) Są przepyszne, miękkie i puszyste. To będzie, mój ulubiony przepis na muffinki. Będę je robić z różnymi dodatkami. Tym razem zrobiłam z czekoladą, ale super będą też z owocami. Na pewno zrobię, jeszcze kilka kombinacji :)
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5562
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5562
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Składniki
Mąkę, cukier i proszek do pieczenia, wymieszać w misce. Dodać jogurt, olej i jajko. Zmiksować. Ciasto będzie dość gęste. Formę na muffinki, wyłożyć papilotkami. Nakładać łyżką ciasto, do 3/4 wysokości foremek. Do środka każdej babeczki, wcisnąć kostkę czekolady. Łyżeczką nakryć czekoladę ciastem, tak żeby nie wystawała.
Wstawić do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut.