Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste muffinki, które skradną niejedno serce. Delikatne, mięciutkie, niezbyt słodkie z dodatkiem truskawek będą idealne do kawy i herbaty.
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 176
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2843
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 176
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2843
Składniki
Do miski wbijamy jajka, dodajemy olej, jogurt i cukier. Wszystko miksujemy przez około minutę. W osobnej misce mieszamy mąkę i proszek do pieczenia. Następnie do składników mokrych dodajemy suche i krótko łączymy wszystko razem. Truskawki myjemy, odkrawamy szypułki i każdą kroimy na 4 części. Następnie truskawki dodajemy do masy muffinkowej i znowu wszystko mieszamy.
Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami. Każdą napełniamy ciastem zostawiając odrobinę przestrzeni dla babeczek do wyrośnięcia. Pieczemy przez 25 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka).