Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste muffinki, które skradną niejedno serce. Delikatne, mięciutkie, niezbyt słodkie z dodatkiem truskawek będą idealne do kawy i herbaty.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 793
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1028
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2064
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 793
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1028
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2064
Składniki
Do miski wbijamy jajka, dodajemy olej, jogurt i cukier. Wszystko miksujemy przez około minutę. W osobnej misce mieszamy mąkę i proszek do pieczenia. Następnie do składników mokrych dodajemy suche i krótko łączymy wszystko razem. Truskawki myjemy, odkrawamy szypułki i każdą kroimy na 4 części. Następnie truskawki dodajemy do masy muffinkowej i znowu wszystko mieszamy.
Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami. Każdą napełniamy ciastem zostawiając odrobinę przestrzeni dla babeczek do wyrośnięcia. Pieczemy przez 25 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka).