Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie, dzisiaj chciałabym podzielić się przepisem na muffinki z czekoladą i kokosem. Babeczki są smaczne i proste w przygotowaniu. Polecam wypróbować przepis.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 965
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 815
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12562
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 965
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 815
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12562
Składniki
Do miski przelewam kefir, dodaję cukier i mieszam tak aby cukier się rozpuścił. Następnie dodaję jajko i je roztrzepuję. Następnie dodaję olej i mieszam. Dodaję sodę, cukier waniliowy, wiórka i mieszam. Następnie dodaję mąkę i mieszam łopatką, tak aby mąka połączyła się z ciastem i nie było grudek. Na koniec dodaję około połowy kropelek czekoladowych, mieszam, ciasto jest gotowe.
Pieczenie muffinek: Foremki smaruję olejem, nakładam po około 2 łyżki ciasta i na górę kładę po kilka kropelek czekoladowych. Foremkę z babeczkami wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C, na drugą od dołu półkę. Babeczki piekę około 25 minut, do suchego patyczka, długość pieczenia zależy od piekarnika. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Upieczone odstawiam do wystudzenia i wystudzone oprószam cukrem puder. Muffinki są gotowe, można się częstować. Życzę udanego wypieku i smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa