Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie, dzisiaj chciałabym podzielić się przepisem na muffinki z czekoladą i kokosem. Babeczki są smaczne i proste w przygotowaniu. Polecam wypróbować przepis.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1770
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 287
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21791
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1770
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 287
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21791
Składniki
Do miski przelewam kefir, dodaję cukier i mieszam tak aby cukier się rozpuścił. Następnie dodaję jajko i je roztrzepuję. Następnie dodaję olej i mieszam. Dodaję sodę, cukier waniliowy, wiórka i mieszam. Następnie dodaję mąkę i mieszam łopatką, tak aby mąka połączyła się z ciastem i nie było grudek. Na koniec dodaję około połowy kropelek czekoladowych, mieszam, ciasto jest gotowe.
Pieczenie muffinek: Foremki smaruję olejem, nakładam po około 2 łyżki ciasta i na górę kładę po kilka kropelek czekoladowych. Foremkę z babeczkami wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C, na drugą od dołu półkę. Babeczki piekę około 25 minut, do suchego patyczka, długość pieczenia zależy od piekarnika. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Upieczone odstawiam do wystudzenia i wystudzone oprószam cukrem puder. Muffinki są gotowe, można się częstować. Życzę udanego wypieku i smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa