Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne mięciutkie muffinki z kremem budyniowym. Jeśli nie macie co zrobić z białkami to bardzo polecam. Z przepisu wychodzi około 18 muffinek. Ja do środka dodałam jeszcze posiekaną czekoladę, ale można dodać też owoce jak i pozostawić bez dodatków…
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1914
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3869
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3646
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 456
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1914
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3869
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3646
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 456
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodając pod koniec ubijania cukier. Następnie ubijając na niskich obrotach dodajemy mleko i olej, oraz sok z cytryny.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Mąkę z proszkiem dodajemy do białek i delikatnie mieszamy.
Papilotki włożone na blachę od muffinek napełniamy ciastem. Pieczemy ok 20-25 minut w 170st
krem: Gotujemy budyń i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. masło ucieramy mikserem i stopniowo dodajemy zimny budyń. Napełniamy rękaw cukierniczy kremem i dekorujemy mufffinki