Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne mięciutkie muffinki z kremem budyniowym. Jeśli nie macie co zrobić z białkami to bardzo polecam. Z przepisu wychodzi około 18 muffinek. Ja do środka dodałam jeszcze posiekaną czekoladę, ale można dodać też owoce jak i pozostawić bez dodatków…
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1172
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 423
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3344
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 892
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1172
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 423
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3344
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 892
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodając pod koniec ubijania cukier. Następnie ubijając na niskich obrotach dodajemy mleko i olej, oraz sok z cytryny.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Mąkę z proszkiem dodajemy do białek i delikatnie mieszamy.
Papilotki włożone na blachę od muffinek napełniamy ciastem. Pieczemy ok 20-25 minut w 170st
krem: Gotujemy budyń i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. masło ucieramy mikserem i stopniowo dodajemy zimny budyń. Napełniamy rękaw cukierniczy kremem i dekorujemy mufffinki