Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2043
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17920
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1951
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2043
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17920
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1951
Składniki
Jaja zmiksować z cukrem. Następnie dodać mleko, olej, mleko w proszku i całość wymieszać. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, połączyć. Na końcu dodać pokrojoną w drobną kostkę białą czekoladę, wymieszać.
Ciasto nakładać do papilotek do 2/3 wysokości. Piec w temp. 175 stopni przez ok. 25-30 min. Czekoladę na polewę rozpuścić ze śmietanką w kąpieli wodnej i polewać ostudzone muffinki. Wierzch posypać cukierkami czekoladowymi. Smacznego!