Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2519
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1907
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2519
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1907
Składniki
Jaja zmiksować z cukrem. Następnie dodać mleko, olej, mleko w proszku i całość wymieszać. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, połączyć. Na końcu dodać pokrojoną w drobną kostkę białą czekoladę, wymieszać.
Ciasto nakładać do papilotek do 2/3 wysokości. Piec w temp. 175 stopni przez ok. 25-30 min. Czekoladę na polewę rozpuścić ze śmietanką w kąpieli wodnej i polewać ostudzone muffinki. Wierzch posypać cukierkami czekoladowymi. Smacznego!