Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki deser dla każdego!
Proste i szybkie ciasto ze śliwkami, gotowe w kilka chwil.
Odsłon: 287
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 554
Proste i szybkie ciasto ze śliwkami, gotowe w kilka chwil.
Odsłon: 287
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 554
Składniki
Jaja zmiksować z cukrem. Następnie dodać mleko, olej, mleko w proszku i całość wymieszać. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, połączyć. Na końcu dodać pokrojoną w drobną kostkę białą czekoladę, wymieszać.
Ciasto nakładać do papilotek do 2/3 wysokości. Piec w temp. 175 stopni przez ok. 25-30 min. Czekoladę na polewę rozpuścić ze śmietanką w kąpieli wodnej i polewać ostudzone muffinki. Wierzch posypać cukierkami czekoladowymi. Smacznego!