Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, delikatne, pełne aromatu , idealne do kawy.
Foremka do muffinek, garnek , robot
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 932
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4308
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 932
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4308
Składniki
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą. Masło rozpuścić. Śliwki umyć przekroić na połowę , usunąć pestkę , pokroić w drobną kostkę, Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubszych otworach, wymieszać z cynamonem. Jajka ubić na puszysto z cukrem, dodać jogurt wymieszać, dodać produkty sypkie, wymieszać , dodać masło , wymieszać. Na koniec dodać pokrojone śliwki, utarte jabłka , wszystko dokładnie wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Foremkę wyłożyć papilotkami i umieścić w nich ciasto. Wierzch posypać mielonymi orzechami.
Wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub suchego patyczka.
Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.