Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie babeczki z budyniem, to deser, który przygotujemy raz dwa!
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 151
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20760
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1089
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4422
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 151
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20760
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1089
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4422
Składniki
Budyń ugotować w 400 ml mleka, ostudzić. Jaja rozmieszać z cukrem. Dodać mleko, stopioną i ostudzoną margarynę, wymieszać. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao, dokładnie całość wymieszać.
Do papilotek nakładać po łyżce ciasta i łyżce budyniu. Rozłożyć pozostałe ciasto, wierzch wyrównać.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 25 min. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!