Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchniutkie ciasto, które po przegryzieniu miesza się ze smakiem budyniu. Przepis znaleziony w necie, delikatnie zmodyfikowany
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 190
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 95
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 339
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1482
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 190
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 95
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 339
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1482
Składniki
budyń ugotuj w 400 ml mleka - ma być gęsty
Margarynę roztop, rozpuść w niej cukier i ostudź. W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. W drugiej misce wymieszaj mleko z jajkami. Do suchych składników dodaj mleko z jajkami i margarynę z cukrem. Połącz ale nie mieszaj za długo. Ciasto ma być grudkowate. Na dno foremki wyłóż troszkę ciasta, nałóż budyń i przykryj ciastem - ja piekłam w foremkach silikonowych które tylko delikatnie natłuściłam. Można ciasto wlewać do maksymalnej wysokości foremek. Picz ok. 20 min w temp. 190 stopni.