Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchniutkie ciasto, które po przegryzieniu miesza się ze smakiem budyniu. Przepis znaleziony w necie, delikatnie zmodyfikowany
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14898
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2909
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3504
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14898
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2909
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3504
Składniki
budyń ugotuj w 400 ml mleka - ma być gęsty
Margarynę roztop, rozpuść w niej cukier i ostudź. W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. W drugiej misce wymieszaj mleko z jajkami. Do suchych składników dodaj mleko z jajkami i margarynę z cukrem. Połącz ale nie mieszaj za długo. Ciasto ma być grudkowate. Na dno foremki wyłóż troszkę ciasta, nałóż budyń i przykryj ciastem - ja piekłam w foremkach silikonowych które tylko delikatnie natłuściłam. Można ciasto wlewać do maksymalnej wysokości foremek. Picz ok. 20 min w temp. 190 stopni.