Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchniutkie ciasto, które po przegryzieniu miesza się ze smakiem budyniu. Przepis znaleziony w necie, delikatnie zmodyfikowany
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118404
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8509
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3137
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2274
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1605
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118404
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8509
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3137
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2274
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1605
Składniki
budyń ugotuj w 400 ml mleka - ma być gęsty
Margarynę roztop, rozpuść w niej cukier i ostudź. W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. W drugiej misce wymieszaj mleko z jajkami. Do suchych składników dodaj mleko z jajkami i margarynę z cukrem. Połącz ale nie mieszaj za długo. Ciasto ma być grudkowate. Na dno foremki wyłóż troszkę ciasta, nałóż budyń i przykryj ciastem - ja piekłam w foremkach silikonowych które tylko delikatnie natłuściłam. Można ciasto wlewać do maksymalnej wysokości foremek. Picz ok. 20 min w temp. 190 stopni.