Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi słodkości? Ta wersja muffinek jest naprawdę godna polecania ;)
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47759
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165629
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 407
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 105
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47759
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165629
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 407
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 105
Składniki
Do papilotek nakładać po łyżce ciasta, na środek łyżkę nadzienia i znowu łyżkę ciasta.
Piec w temp. 175 stopni przez ok. 25 min. W czasie, gdy muffinki będą stygły należy przygotować krem. W tym celu należy śmietankę ubić z cukrem i na końcu dodać mascarpone. Na ostudzone muffinki szprycą nakładać krem i wykończyć kawałkiem truskawki. Smacznego!
Mąkę wymieszać z cukrem, sodą i kakao. W drugiej misce połączyć maślankę, wodę, olej i amaretto. następnie suche składniki przesypać do mokrych, połączyć za pomocą miksera.
Za pomocą widelca połączyć ze sobą serek, białko, mąkę i cukier.