Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mają lekko kwaskowaty posmak pigwy. Są puszyste, a dzięki kruszonce przyjemnie chrupkie. Wykonanie nie zabiera zbyt dużo czasu. Z podanych proporcji wychodzi piętnaście babeczek. Serdecznie polecam mój przepis.
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 27
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26535
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 27
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26535
Składniki
Foremkę na muffinki wyłożyłam papierowymi papilotkami. Obydwie mąki przesiałam do miski. Dodałam proszek do pieczenia, sodę i cukier. Wymieszałam wszystkie składniki. Dodałam olej, mleko, aromat cytrynowy. Wyrabiałam ciasto mikserem. Następnie dodawałam po jednym jajku i cały czas miksowałam. Gotowe ciasto nałożyłam do połowy papilotek. Na to obraną i pokrojoną na cząstki pigwę.
Płatki owsiane, a potem orzechy zmieliłam w młynku do kawy. Dodałam do nich cynamon, miękkie masło i cukier. Zarobiłam kruszonkę, którą następnie wyłożyłam na wierzch muffinek. Piekłam w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 20 minut.