Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj częstuję pysznymi muffinkami, upieczonymi tak na podwieczorek, ale takie muffinki z powodzeniem mogą być na drugie śniadanie, można zabrać je ze sobą do pracy lub szkoły. Dodam, że do ich wykonania nie potrzebujemy miksera, przygotujemy je w 10 minut plus pieczenie, trzeba uważać, żeby ich za mocno nie spiec, bo będą gorzkie. I dodam, że gdy dobrze wystygną to idealnie odchodzą z papilotek. Te muffinki nie dość, że są pyszne to są wykonane bez cukru i bez mąki. Samo zdrowie. Upieczcie koniecznie, a ja smacznego Wam życzę :)
Smaki Grecji!
Odsłon: 98
Smaki Grecji!
Odsłon: 98
Składniki
Jajka wbijamy do miski, dodajemy miód i roztrzepujemy ,,rózgą'' lub widelcem, następnie dodajemy kakao, cynamon i proszek, wsypujemy płatki owsiane i dokładnie mieszamy.
Orzechy drobno siekamy. Banany obieramy i kroimy w kostkę.
Orzechy i banany przekładamy do masy na muffinki, dodajemy kilka kropli soku z cytryny i całość dokładnie mieszamy.
Masę przekładamy do formy do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami. Pieczemy około 30 minut do zrumienienia w temperaturze 180 stopni. Upieczone studzimy i podajmy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi 12 sztuk muffinek.