Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo apetyczne babeczki z dodatkiem brzoskwini to świetna propozycja na słodki deserek ;)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Do miski wbić jaja, dodać miękkie masło i cukier i całość przez kilka minut miksować. Następnie dodać ser ricottę i za pomocą miksera połączyć z masą.
Na końcu dodać mąkę i proszek do pieczenia. Szybko połączyć za pomocą miksera.
Ciasto przełożyć do foremek?papilotek, a następnie w każdą włożyć kawałek brzoskwini (ja każdą połówkę podzieliłam na 6 części).
Piec w temp. ok. 175 stopni przez ok. 20-25 min. Ostudzić i przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!