Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo apetyczne babeczki z dodatkiem brzoskwini to świetna propozycja na słodki deserek ;)
Pyszny, puszysty sernik z brzoskwiniami na ciemnym, kruchym spodzie.
Odsłon: 19926
Zwykle zaczyna się niewinnie. Jednych drażni światło i nerwowo opuszczają rol...
Odsłon: 4760
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 97
Szybkie, syte jednogarnkowe danie.
Odsłon: 181
Nie ważne jaka będzie pora dnia, zawsze jest dobry czas na chwilę przyjemnośc...
Odsłon: 1516
Zwykle zaczyna się niewinnie. Jednych drażni światło i nerwowo opuszczają rol...
Odsłon: 4760
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 97
Szybkie, syte jednogarnkowe danie.
Odsłon: 181
Nie ważne jaka będzie pora dnia, zawsze jest dobry czas na chwilę przyjemnośc...
Odsłon: 1516
Składniki
Do miski wbić jaja, dodać miękkie masło i cukier i całość przez kilka minut miksować. Następnie dodać ser ricottę i za pomocą miksera połączyć z masą.
Na końcu dodać mąkę i proszek do pieczenia. Szybko połączyć za pomocą miksera.
Ciasto przełożyć do foremek?papilotek, a następnie w każdą włożyć kawałek brzoskwini (ja każdą połówkę podzieliłam na 6 części).
Piec w temp. ok. 175 stopni przez ok. 20-25 min. Ostudzić i przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Sernik z kaszą manną i truskawkami
Desery
Bułki drożdżowe z truskawkami
Desery
Kopiec kreta z truskawkami
Desery
Ciasto drożdżowe z rabarbarem
Sernik z kaszą manną i truskawkami
Kasza manna ma swoich wielbicieli i przeciwników. Dla tych drugich jest zwykl...
Odsłon: 5
Bułki drożdżowe z truskawkami
Ponieważ wreszcie pojawiły się pierwsze krajowe owoce, czas upiec bułki drożd...
Odsłon: 2917