Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo apetyczne babeczki z dodatkiem brzoskwini to świetna propozycja na słodki deserek ;)
Do miski wbić jaja, dodać miękkie masło i cukier i całość przez kilka minut miksować. Następnie dodać ser ricottę i za pomocą miksera połączyć z masą.
Na końcu dodać mąkę i proszek do pieczenia. Szybko połączyć za pomocą miksera.
Ciasto przełożyć do foremek?papilotek, a następnie w każdą włożyć kawałek brzoskwini (ja każdą połówkę podzieliłam na 6 części).
Piec w temp. ok. 175 stopni przez ok. 20-25 min. Ostudzić i przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
Moga wydawać się zbyt słodkie, ale wcale tak nie jest. Sama natura i zdrowi...
Odsłon: 629
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 181
Tiramisu to klasyczny, włoski deser, co nie znaczy, że nie można go modyfikow...
Odsłon: 600
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 181
Tiramisu to klasyczny, włoski deser, co nie znaczy, że nie można go modyfikow...
Odsłon: 600
Składniki
Do miski wbić jaja, dodać miękkie masło i cukier i całość przez kilka minut miksować. Następnie dodać ser ricottę i za pomocą miksera połączyć z masą.
Na końcu dodać mąkę i proszek do pieczenia. Szybko połączyć za pomocą miksera.
Ciasto przełożyć do foremek?papilotek, a następnie w każdą włożyć kawałek brzoskwini (ja każdą połówkę podzieliłam na 6 części).
Piec w temp. ok. 175 stopni przez ok. 20-25 min. Ostudzić i przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Desery
Ptysie z bitą śmietaną
Desery
Ucierane ciasto z rabarbarem
Desery
Ciasto palma
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Tiramisu to klasyczny, włoski deser, co nie znaczy, że nie można go modyfikow...
Odsłon: 600
Ptysie z bitą śmietaną
Dzisiaj po raz pierwszy przygotowałam ptysie z bitą śmietaną. Bałam się zab...
Odsłon: 334