Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki z dodatkiem sera ricotty, podane z wiśniami w syropie połączonymi z amaretto... Polecam!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2718
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 708
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 62
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2718
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 708
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 62
Składniki
Jaja dokładnie zmiksować z cukrem. Następnie dodać ricottę i stopione, ostudzone masło oraz maślankę. Wszystko dokładnie zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i soda oczyszczoną, dodać do ciasta i połączyć.
Gotowe ciasto przełożyć do papilotek. Piec ok, 25 min. w temp. 180 stopni, gotowe ostudzić.
Na wierzch muffinki kłaść po łyżeczce wiśni w syropie wymieszanych wcześniej z amaretto. Smacznego!