Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w wykonaniu, pyszne ucierane muffinki ze śliwkami. Bez masła, za to na oleju i kefirze - polecam!
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1571
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 163
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1571
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 163
Składniki
Śliwki myjemy, dzielimy na pół, i kroimy na małe kawałki. W jednej misce mieszamy składniki suche - cukier, proszek oraz przesianą mąkę. W drugiej misce łączymy ze sobą składniki mokre - olej, kefir oraz jajka. Do składników mokrych, dodajemy suche, dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy śliwki - mieszamy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Masę nakładamy łyżką - ok 1,5 łyżki. Pieczemy ok 20-25 minut w temperaturze 180stopni. Przed podaniem posypujemy pudrem i płatkami migdałów. Śliwki oczywiście można zastąpić innymi owocami.