Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w wykonaniu, pyszne ucierane muffinki ze śliwkami. Bez masła, za to na oleju i kefirze - polecam!
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21617
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 78
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21617
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 78
Składniki
Śliwki myjemy, dzielimy na pół, i kroimy na małe kawałki. W jednej misce mieszamy składniki suche - cukier, proszek oraz przesianą mąkę. W drugiej misce łączymy ze sobą składniki mokre - olej, kefir oraz jajka. Do składników mokrych, dodajemy suche, dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy śliwki - mieszamy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Masę nakładamy łyżką - ok 1,5 łyżki. Pieczemy ok 20-25 minut w temperaturze 180stopni. Przed podaniem posypujemy pudrem i płatkami migdałów. Śliwki oczywiście można zastąpić innymi owocami.