Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w wykonaniu, pyszne ucierane muffinki ze śliwkami. Bez masła, za to na oleju i kefirze - polecam!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 200
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 326
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 200
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 326
Składniki
Śliwki myjemy, dzielimy na pół, i kroimy na małe kawałki. W jednej misce mieszamy składniki suche - cukier, proszek oraz przesianą mąkę. W drugiej misce łączymy ze sobą składniki mokre - olej, kefir oraz jajka. Do składników mokrych, dodajemy suche, dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy śliwki - mieszamy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Masę nakładamy łyżką - ok 1,5 łyżki. Pieczemy ok 20-25 minut w temperaturze 180stopni. Przed podaniem posypujemy pudrem i płatkami migdałów. Śliwki oczywiście można zastąpić innymi owocami.