Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w wykonaniu, pyszne ucierane muffinki ze śliwkami. Bez masła, za to na oleju i kefirze - polecam!
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 198
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2453
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 181
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 218
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 198
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2453
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 181
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 218
Składniki
Śliwki myjemy, dzielimy na pół, i kroimy na małe kawałki. W jednej misce mieszamy składniki suche - cukier, proszek oraz przesianą mąkę. W drugiej misce łączymy ze sobą składniki mokre - olej, kefir oraz jajka. Do składników mokrych, dodajemy suche, dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy śliwki - mieszamy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Masę nakładamy łyżką - ok 1,5 łyżki. Pieczemy ok 20-25 minut w temperaturze 180stopni. Przed podaniem posypujemy pudrem i płatkami migdałów. Śliwki oczywiście można zastąpić innymi owocami.