Do góry

Desery Przepis na:

Muffiny bananowo-czekoladowe

Muffiny bananowo-czekoladowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 32

Dodano:

Odsłon: 166

Przepis na 12 muffinek smakują nie tylko od święta:) Do babeczek pasuję czekolada mleczna lub gorzka ja zapomniałam kupić :) więc dodałam białą czekoladę i deserową z migdałami i muffinki wyszły jeszcze lepsze:)

Składniki

  • 3 banany
  • 100 g cukru brązowego
  • 125 ml oleju
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • soda oczyszczona - 1 łyżeczka
  • 3 łyżki kakao
  • 100g czekolady (gorzkiej,mlecznej,białej lub deserowej z migdałami:))
  • mąka pszenna - 225 g
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Banany rozgnieć widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków:)(będzie wtedy szybciej) .

  2. Połącz z jajkami cukrem i olejem.

  3. W drugiej misce wymieszaj mąkę z kakao sodą i solą.

  4. Połącz mieszaninę bananową z suchymi składnikami i posiekaną czekoladą i wymieszaj łyżką

  5. Wyłóż blachę na muffiny papierowymi papilotkami i nakładaj ciasto do 3/4 lub całości papilotki

  6. Piecz w piekarniku nagrzanym na 200 stopni przez 15-20 minut

  7. Smacznego!!!:):):)<3

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń