Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny czekoladowo- bananowe.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 720
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12514
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 720
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12514
Składniki
* Składniki w temperaturze pokojowej Przygotowanie Piekarnik nagrzać do temperatury 180 °C. Wszystkie składniki suche dokładnie wymieszać ze sobą. Banany obrać ze skóry, pokroić w mniejsze kawałki i za pomocą blendera zmiksować na gładko. W drugiej misce wymieszać dokładnie składniki mokre, następnie przelać do misy ze składnikami suchymi. Wszystkie składniki zmiksować do połączenia. Formę na muffiny wypełnić papilotkami. Ciasto nakładać do 2/3 wysokości papilotek. Piec przez około 20 minut w temperaturze 180 °C ( najlepiej do suchego patyczka ). Pod koniec pieczenia kontrolować wierzch babeczek, w razie potrzeby zredukować temperaturę i czas pieczenia nieco wydłużyć. Muffiny ostudzić na kratce.