Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki z dodatkiem lawendy udekorowane kremem z białej czekolady.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 547
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11163
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3932
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1360
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 547
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11163
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3932
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1360
Składniki
Z podanych składników wychodzi 6 dużych muffinek: Mieszamy osobno składniki suche i mokre. Na końcu łączymy. Wykładamy do formy wyłożonej papilotkami i pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut. W tym czasie robimy krem: Czekoladę łamiemy na kostki i roztapiamy w kąpieli wodnej. Kiedy zupełnie się rozpuści dodajemy jogurt i mieszamy (nadal w kąpieli wodnej, aby czekolada nie stwardniała podczas łączenia z jogurtem). Masę wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Upieczone babeczki suszymy na kratce. Dekorujemy kremem czekoladowym i posypujemy kwiatami lawendy.