Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki z dodatkiem lawendy udekorowane kremem z białej czekolady.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5653
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33727
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5653
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33727
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Składniki
Z podanych składników wychodzi 6 dużych muffinek: Mieszamy osobno składniki suche i mokre. Na końcu łączymy. Wykładamy do formy wyłożonej papilotkami i pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut. W tym czasie robimy krem: Czekoladę łamiemy na kostki i roztapiamy w kąpieli wodnej. Kiedy zupełnie się rozpuści dodajemy jogurt i mieszamy (nadal w kąpieli wodnej, aby czekolada nie stwardniała podczas łączenia z jogurtem). Masę wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Upieczone babeczki suszymy na kratce. Dekorujemy kremem czekoladowym i posypujemy kwiatami lawendy.