Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki z dodatkiem lawendy udekorowane kremem z białej czekolady.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336695
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4064
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423196
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2625
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336695
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4064
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423196
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2625
Składniki
Z podanych składników wychodzi 6 dużych muffinek: Mieszamy osobno składniki suche i mokre. Na końcu łączymy. Wykładamy do formy wyłożonej papilotkami i pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut. W tym czasie robimy krem: Czekoladę łamiemy na kostki i roztapiamy w kąpieli wodnej. Kiedy zupełnie się rozpuści dodajemy jogurt i mieszamy (nadal w kąpieli wodnej, aby czekolada nie stwardniała podczas łączenia z jogurtem). Masę wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Upieczone babeczki suszymy na kratce. Dekorujemy kremem czekoladowym i posypujemy kwiatami lawendy.