Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne babeczki, których przygotowanie jest dziecinnie proste i z pewnością nie sprawi nikomu kłopotów.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 155
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 155
Składniki
Przygotowanie babeczek jest niezwykle proste :) Należy przygotować dużą miskę. Wsypujemy do niej wszystkie suche składniki: mąkę, cukier i sodę oczyszczoną. Następnie dodajemy mokre składniki: wodę, jogurt naturalny, olej i ekstrakt z wanilii.
Czekoladę należy zblendować na drobne fragmenty (ja wcześniej ją mrożę, jeśli czujesz że Twój blender nie podoła takiemu wyzwaniu to schłodź czekoladę delikatnie w lodówce, następnie zblenduj i drobiny chwilę przemroź w zamrażarce). Drobiny dodaj do pozostałych składników.
Wszystko wymieszaj (jeśli używasz mrożonych malin dodaj je od razu, jeśli świeżych to po wymieszaniu składników dodaj je do ciasta i delikatnie wymieszaj).
Foremki do muffinek wysmaruj masłem i nałóż ciasta do 2/3 wysokości (sporo urosną). Piecz przez 27-30 minut w temperaturze 180C (wszystko zależy od piekarnika). Poczekaj chwilę aż wystygną i wyciągnij z foremek. Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu w którym pokazuję krok po kroku jak przygotować muffinki :) Życzę smacznego!