Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 690
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 664
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 254
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 690
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 664
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 254
Składniki
Do miski przesiać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. W osobnej misce wymieszać jajka, mleko, masło, sok z cytryny oraz cukier. Mokre składniki wymieszać z suchymi. Na koniec dodać borówki zostawiając kilka sztuk do dekoracji. Ponownie delikatnie wymieszać. Gotowe ciasto wyłożyć do papilotek do 3/4 wysokości. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni, Piec przez ok 25 minut do tzw. suchego patyczka. Gotowe muffiny udekorować lukrem i pozostałymi borówkami. Smacznego!