Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1022
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 139
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2186
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4206
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1022
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 139
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2186
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4206
Składniki
Do miski przesiać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. W osobnej misce wymieszać jajka, mleko, masło, sok z cytryny oraz cukier. Mokre składniki wymieszać z suchymi. Na koniec dodać borówki zostawiając kilka sztuk do dekoracji. Ponownie delikatnie wymieszać. Gotowe ciasto wyłożyć do papilotek do 3/4 wysokości. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni, Piec przez ok 25 minut do tzw. suchego patyczka. Gotowe muffiny udekorować lukrem i pozostałymi borówkami. Smacznego!