Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffiny z jagodami i czekoladą.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 65
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 992
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 344
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 65
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 992
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 344
Składniki
W jednej misce wymieszać wszystkie suche składniki: mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier i startą czekoladę.
W drugiej wymieszać jajko z kefirem, a następnie wmieszać olej. Połączyć suche składniki z mokrymi, a następnie delikatnie wmieszać jagody.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nakładać ciasto do ¾ wysokości foremek. Piec w temp. 180st. przez około 25 min., do tzw. „suchego patyczka”. Po upieczeniu przestudzić na kratce.