Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy wie, że na chandrę najlepszy jest… Murzynek. Jest to najszybszy i najprostszy sposób na poprawę humoru. A wraz z dużą ilością dodanego kakaa znikają zmartwienia … tutaj nie sprawdza się zasada „mniej znaczy więcej”. Sam przepis jest stary jak świat, ale co ważne, ciasto zawsze się udaje. Jedną z moich ulubionych wariacji na temat Murzynka jest ta z kandyzowaną skórką pomarańczową i taką właśnie Wam zaserwuje…
...ale pyszny.
Odsłon: 737
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 96
Polecam.
Odsłon: 645
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 380
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 187
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5151
...ale pyszny.
Odsłon: 737
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 96
Polecam.
Odsłon: 645
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 380
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 187
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5151
Składniki
1) W rondelku na małym ogniu rozpuścić margarynę, cukier, kakao i mleko. Odstawić aby przestygło, odlać 1/2 kubeczka na polewę. 2) Formę (w tym przypadku keksówkę) wysmarować margaryną i obsypać mąką lub wyłożyć papierem do pieczenia. 3) Do wystudzonej masy dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, żółtka i szczyptę soli. Całość wymieszać aż powstanie gęsta, gładka masa. 4. Białka ubić (ze szczyptą soli) na sztywna pianę. Połączyć delikatnie z kakaową masą. 5) Dodać kandyzowaną skórkę pomarańczową i przelać do wcześniej przygotowanej formy. 6) Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez ok. 50 min., do momentu „suchego patyczka”. 7) Wystudzone ciasto polać polewą (w razie potrzeby polewę lekko podgrzać).