Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradzi. Ale choć jest bardzo prosty w wykonaniu, to efekt jest pyszny.
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 39
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 12
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 66
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5088
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 39
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 12
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 66
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5088
Składniki
Jajka ubić mikserem z cukrem. Dodawać na przemian mleko, przesianą mąkę z sodą, na końcu olej. Wszystko dokładnie wymieszać, dodać kakao i cynamon. Chwilę miksować, by składniki dobrze się połączyły. Dodać powidło. Ciasto wymieszać drewnianą łyżką.
Blachę o wymiarach około 27x20 wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią ciasto. Piec w temp. 180st około 40-45min.
Przed podaniem ciasto polać polewą czekoladą i ozdobić ozdobami cukrowymi, można też oprószyć je cukrem pudrem.