Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1137
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1148
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13181
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1137
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1148
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13181
Składniki
Do 2 litrowego garnka wlać wode,wsypać cukier,kakao.Dodać margaryne i zagotowac.Wystudzić.
Dodać mąke wymieszna z soda i proszkiem do pieczenia,4 żółtka i utrzec na gładka mase.
Na koncu dodac piane z 4 białek i delikatnie wymieszać.Wlać do formy wysmarowanej i dobrze wysypanej bułka tartą.
Temperatura pieczenia zależy od pieca.ja piekłam ok 50 min w 160-170`C
Można polac polewa Z podanych proporcji wychodzi ciasto na większa blache.Na zdjęciu jest z połowy porcji