Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2150
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17974
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1991
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2150
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17974
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1991
Składniki
Do 2 litrowego garnka wlać wode,wsypać cukier,kakao.Dodać margaryne i zagotowac.Wystudzić.
Dodać mąke wymieszna z soda i proszkiem do pieczenia,4 żółtka i utrzec na gładka mase.
Na koncu dodac piane z 4 białek i delikatnie wymieszać.Wlać do formy wysmarowanej i dobrze wysypanej bułka tartą.
Temperatura pieczenia zależy od pieca.ja piekłam ok 50 min w 160-170`C
Można polac polewa Z podanych proporcji wychodzi ciasto na większa blache.Na zdjęciu jest z połowy porcji