Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki na to ciasto mamy zawsze w lodówce, przypuszczam, że nawet nie będziecie musieli iść do sklepu :))
Jajko w całości ubijamy na puszek z cukrami, wlewamy mleko, przestudzone masło, krotko miksujemy.
Potem dodajemy mąkę przesianą z sodą i kakao, miksujemy do połączenia składników.
Blaszkę keksową o wymiarach 25x12 cm wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy około 50 minut, w funkcji grzania góra-dół, bez termoobiegu, do suchego patyczka.
Jeśli zauważymy, że ciasto przed upływem w/w czasu za mocno przypieka się od góry, przykrywamy je folią aluminiową i pieczemy dalej.
Po upieczeniu studzimy, dekorujemy dowolnie, smacznego :)
Przepis dnia
Tania chłopska potrawa wg przepisu z 1892 roku.
Odsłon: 9414
W przypadku tego przepisu na cebulę bardzo ważne jest drobno posiekać cebulę....
Odsłon: 6473
Jak zachować cukinię na dłużej? Można zrobić z niej przetwory na zimę. Cukini...
Odsłon: 4
Doskonały smakołyk do kawy. Sernik na kruchym spodzie z porzeczkami i galaret...
Odsłon: 24
Nie macie pomysłu, jak wykorzystać cukinię w kuchni? Przygotujcie z niej smac...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1760
Jak zachować cukinię na dłużej? Można zrobić z niej przetwory na zimę. Cukini...
Odsłon: 4
Doskonały smakołyk do kawy. Sernik na kruchym spodzie z porzeczkami i galaret...
Odsłon: 24
Nie macie pomysłu, jak wykorzystać cukinię w kuchni? Przygotujcie z niej smac...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1760
Składniki
Jajko w całości ubijamy na puszek z cukrami, wlewamy mleko, przestudzone masło, krotko miksujemy. Potem dodajemy mąkę przesianą z sodą i kakao, miksujemy do połączenia składników. Blaszkę keksową o wymiarach 25x12 cm wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy około 50 minut, w funkcji grzania góra-dół, bez termoobiegu, do suchego patyczka. Jeśli zauważymy, że ciasto przed upływem w/w czasu za mocno przypieka się od góry, przykrywamy je folią aluminiową i pieczemy dalej. Po upieczeniu studzimy, dekorujemy dowolnie, smacznego :)
Przepisy Desery
Desery
Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką
Desery
Najprostszy przepis na ciasto czekoladowe
Desery
Odrywane bułki drożdzowe z wiśniami
Desery
Ciasto przekładaniec
Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką
Doskonały smakołyk do kawy. Sernik na kruchym spodzie z porzeczkami i galaret...
Odsłon: 24
Najprostszy przepis na ciasto czekoladowe
Naszła was ochota na coś słodkiego, ale nie chcecie tracić czasu na robienie...
Odsłon: 109