Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki na to ciasto mamy zawsze w lodówce, przypuszczam, że nawet nie będziecie musieli iść do sklepu :))
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 235
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 79
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 114
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 235
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 79
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 114
Składniki
Jajko w całości ubijamy na puszek z cukrami, wlewamy mleko, przestudzone masło, krotko miksujemy. Potem dodajemy mąkę przesianą z sodą i kakao, miksujemy do połączenia składników. Blaszkę keksową o wymiarach 25x12 cm wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy około 50 minut, w funkcji grzania góra-dół, bez termoobiegu, do suchego patyczka. Jeśli zauważymy, że ciasto przed upływem w/w czasu za mocno przypieka się od góry, przykrywamy je folią aluminiową i pieczemy dalej. Po upieczeniu studzimy, dekorujemy dowolnie, smacznego :)