Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto pyszne, łatwe i smaczne. Cóż można dodać więcej?
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8678
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8678
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Składniki
Masło, cukier, mleko, kakao, cynamon rozpuścić na gazie i gotować chwilę aż do połączenia składników. Odlać 1/2 szklanki na polewę. Wystudzić. Przygotować foremkę 24x24 cm i wyłożyć ją papierem do pieczenia.
Ubić białka na sztywno. Do ostudzonej masy dodać żółtka i wymieszać całość . Mąkę przesiać z sodą. Razem z żurawiną i morelami obtoczonymi w mące dodać do masy. Wymieszać. Na koniec delikatnie wmieszać ubite białka. Całość przełożyć do blaszki. Na wierzch orzechy laskowe. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 40 -45 minut. Sprawdzać patyczkiem. Po wystudzeniu polać polewą.