Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki murzynek z biszkoptami i dżemem
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 310
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1096
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4125
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 310
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1096
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4125
Składniki
W rondelku zagotować margarynę, cukier, kakao i 6 łyżek wody. Ostudzić. Żółtka oddzielić od białek. Z białek ubić pianę. Do letniej masy dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem i na końcu pianę. Prostokątną formę 25x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Do formy wlać połowę ciasta. Biszkopty skleić dżemem po dwa i ułożyć na cieście jeden obok drugiego w równych rzędach. Całość zalać drugą połową ciasta i piec 50 min. w 180 st. C. Po przekrojeniu zimnego ciasta (przez środek biszkoptów) pojawią się „kocie oczy.”