Do góry

Desery Przepis na:

Murzynek z biszkoptami i dżemem

Murzynek z biszkoptami i dżemem

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 3443

Dodano:

Odsłon: 1668

Szybki murzynek z biszkoptami i dżemem

Składniki

  • 350 g mąki
  • 375 g mąki
  • 3 łyżki kakao
  • 4 jaja
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 g biszkoptów
  • 3 łyżki dżemu
  • margaryna Kasia
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W rondelku zagotować margarynę, cukier, kakao i 6 łyżek wody.
    Ostudzić.
    Żółtka oddzielić od białek. Z białek ubić pianę. Do letniej masy dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem i na końcu pianę.
    Prostokątną formę 25x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
    Do formy wlać połowę ciasta.
    Biszkopty skleić dżemem po dwa i ułożyć na cieście jeden obok drugiego w równych rzędach.
    Całość zalać drugą połową ciasta i piec 50 min. w 180 st. C.
    Po przekrojeniu zimnego ciasta (przez środek biszkoptów) pojawią się „kocie oczy.”

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń