Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na murzynka, który robi się w mig. Dodatkowo chrupiąca, aromatyczna cynamonowa kruszonka. Pychotka.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 360
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11152
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3874
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1336
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 360
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11152
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3874
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1336
Składniki
W rondelku rozpuścić masło, mleko, cukier i kakao.Nie gotować. Tak przygotowaną masę kakaową przestudzić. Ok. 1/4 szklanki zostawić na polewę. Z białek ubić pianę, odstawić. Do miski przesiać mąkę z proszkiem, dodać żółtka, przestudzoną masę kakaową i dżem. Krótko zmiksować, następnie delikatnie wmieszać pianę z białek. Z masła, mąki, cukru i cynamonu zrobić kruszonkę.
Ciasto przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzch posypać kruszonkę. Piec w temp. 180 st. do suchego patyczka - ok.50 minut (do godziny). Wyjąć, wystudzić, polać nierównomiernie polewą , która została z ciasta. Jeśli polewa mocno zastygła dodać łyżkę mleka i podgrzać np. w mikrofali.