Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na murzynka, który robi się w mig. Dodatkowo chrupiąca, aromatyczna cynamonowa kruszonka. Pychotka.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336694
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4056
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423190
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2623
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336694
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4056
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423190
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2623
Składniki
W rondelku rozpuścić masło, mleko, cukier i kakao.Nie gotować. Tak przygotowaną masę kakaową przestudzić. Ok. 1/4 szklanki zostawić na polewę. Z białek ubić pianę, odstawić. Do miski przesiać mąkę z proszkiem, dodać żółtka, przestudzoną masę kakaową i dżem. Krótko zmiksować, następnie delikatnie wmieszać pianę z białek. Z masła, mąki, cukru i cynamonu zrobić kruszonkę.
Ciasto przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzch posypać kruszonkę. Piec w temp. 180 st. do suchego patyczka - ok.50 minut (do godziny). Wyjąć, wystudzić, polać nierównomiernie polewą , która została z ciasta. Jeśli polewa mocno zastygła dodać łyżkę mleka i podgrzać np. w mikrofali.